Атанас Бобоков за списъка: Преписвах книга

Атанас Бобоков заяви, че собственоръчно написал обяснение, когато снимката била открита в дома му

Атанас Бобоков за списъка: Преписвах книга | StandartNews.com

Крупният бизнесмен Атанас Бобоков, когото спецсъдът остави в ареста, проговори за открития в дома му списък с емблематични имена от прехода срещу които има суми от 20 до 650 милиона в левове и в евро.

ВИЖ ОЩЕ: Разделиха Бобокови, подчинен ги издаде

Тези имена и тези суми съм ги взел от една книга, която се казва "Най-богатите българи". Водил съм си бележки, каза пред съда Бобоков. И допълни: „В единия от редовете пише: Ние - Атанас и Пламен Бобокови и се споменава една сума. Защо трябваше да се споменават някакви милиони - 70, 100 млн.  Защо никой не прочете обяснението ми, откъде са тези суми.”. Бобоков обаче не каза нищо за имената на показно убити бизнесмени в списъка като това на един от босовете на СИК Стоил Славов. Част от имената – на хора, които вече не са между живите, са задраскани.

ВИЖ ОЩЕ: Живков: Веднъж говорих с Бобоков

Атанас Бобоков заяви, че собственоръчно написал обяснение, когато снимката била открита в дома му по време на обиска. В килията пък един от арестантите се пошегувал с него като му казал: Допиши и мен с някой милион.

ВИЖ ОЩЕ: Какво за списъка "Бобокови" потвърди Краси Стойчев

"Сега излезе, че имам да давам или да вземам тези милиони. Затова казах на човека, че сега ще си взимам парите и той ми отвърна: Тогава не ме дописвай", продължи бизнесменът.

ВИЖ ОЩЕ: Списъкът “Бобокови“ - три версии

„Всичко се бута при италианския боклук, който се возел по море, влакове и камиони. Ние сме купили фирма за милиони евро там.  Тя е в Северна Италия, в областта Ломбардия, който е най-стриктния район откъм екология, защита.  Ние сме я купили,  за да можем да използваме италианския потенциал", каза още Бобоков. Той категорично заяви, че е невинен и че обвинението слага кръст на завода за батерии във Враца, който произвежда 3,5 милиона батерии за 64  държави.

ВИЖ ОЩЕ: "Химко" разпределен на салфетка

"С това обвинение се слага кръст на един завод във Враца, който е  върхът в акумулаторното производство. Слага се кръст и на всякакво международно фианансиране. Кой сега ще финансира - едният брат в затвора, другият срещу 1 млн. лева пуснат на свобода. Нищо добро не чака 1300 работници в "Монбат", каза още Бобоков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай