Журналист обясни защо Хасан Азис беше свален в Кърджали

Има натрупани негативи на Хасан Азис, казва Илхан Андай

Журналист обясни защо Хасан Азис беше свален в Кърджали | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

След 20 години управление на община Кърджали Хасан Азис вече не е неин кмет. ДПС обаче остават там на власт, след като Ерол Мюмюн спечели местните избори още на първи тур.

Журналистът Илхан Андай коментира пред бТВ, че Хасан Азис е натрупал доста грешки във времето и е бил заобиколен от клакьори. Имало е скандали и около фирми и обществени поръчки.

"Има натрупани негативи на Хасан Азис. Още през август бяхме написали, че ще има голяма и малка изненада в област Кърджали. Хасан Азис не се вслуша и направи нещо много скъпо и мащабно като предизборна кампания. Той беше и при папата, покани мегазвезда от Турция. Готвеше се за шести мандат, но Хасан Азис е нямал лоби в София. Не е знаел каква информация тече към Ахмед Доган. И всичко това се стовари като суперизненада за него, но не и за нас“, коментира Андай.

„Има надежда за повече пари от централната власт за Кърджали, ще се работи в синхрон Кърджали-София. ДПС ще бъде фактор в изпълнителната власт. Очакванията са всичките минуси, натрупани през последните години, да бъдат преодолени“, заяви журналистът.

“По време на управлението на ГЕРБ имаше неприязън между ГЕРБ и ДПС на местна почва и тя рефлектираше върху средствата за инфраструктура и социални дейности. Областният град беше губещ. Между самия Хасан Азис и Мустафа Карадайъ има едно състезание още от младежките години на ДПС, което Карадайъ винаги е печелил. Имало е проект навремето той да бъде младежки лидер, а след това е стъпил на други трамплини. Ако стартът за Хасан Азис е бил друг, сега председателят на ДПС можеше да не е Карадайъ, а Хасан Азис“, посочи Илхан Андай.

„Това рефлектира върху управлението в Кърджали – за десетки хиляди, не само за града, но и за селата", допълни той.

Илхан Андай коментира и че съпредседателят вече на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски е имал ключова роля във вота в Кърджали – бил е на терен в ключови за партията общини и резултатът е постигнат.

„ДПС са скромните отличници в тези избори – на база поставени и изпълнени цели, правят пробив, връщат си общини“, заяви той. „Стратегията "Пеевски" вкара кислород в артериите на изборното ДПС“, посочи още Андай.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай