Жега в парламента! Хамид поиска оставките на двама министри

Настоя за това 20 минути преди вота на недоверие срещу правителството

Жега в парламента! Хамид поиска оставките на двама министри | StandartNews.com


Оставката на двама министри поиска председателят на Икономическата комисия в НС Хамид Хамид. Зам.-председателят на ПГ на ДПС настоя за оставките на икономическия министър Богдан Богданов и на енергийния Румен Радев. Те се адвокати на "Лукойл", подкрепят кремълския режим, заяви Хамид в остро изказване от парламентарната трибуна. Това стана по време на дебатите за прекратяването на дерогацията и 20 минути преди вота на недоверие срещу правителството.

"Господин Петков, ваша е отговорността да поискате оставката на тези двамата министри", обърна се Хамид към съпредседателя на "Продължаваме промяната".

"Всичко се оказва една ала-бала. За толкова време никой по въпроса нищо не е свършил. Чуваме едни призиви, пожелания, а зад всичко това прозира вече на цяла Европа и ни сочат с пръст - адвокатите на "Лукойл" тук пред вас", каза Хамид и посочи министрите.

"От всичките им действия прозира лобизма в полза на "Лукойл" и кремълския режим, където с подобно успиване, вече месеци наред всъщност тези хора подпомагат финансирането на кремълския режим", категоричен бе депутатът от ДПС.

Според Хамид двамата министри искат да забавят спирането на дерогацията, за да могат "шепа хора" да реализират 60% от преработения руски петрол, който се изнася контрабандно от държави от Европейския съюз.

"Г-н Петков, вината да подкрепяте тези хора персонално е ваша, защото когато се кичим на ревера, че помагаме на Украйна, а с действията си показваме, че подкрепяме кремълския режим, отговорността е лично ваша. Нека господин Атанасов да не се крие до вас, той също има някакви вина. Затова няма как тук да ни убеждават, че се прави нещо, а за действията на държавата четем в "Политико" - България активно подпомага заобикалянето на санкциите на ЕС и кремълския режим. Вината е на тези двама министри и на Кирил Петков, който така яростно ги подкрепяше и тази сутрин", каза Хамид.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай