И ДПС напусна Съвета по сигурността. Пеевски: Коалицията "Путин" е факт

Безполезна среща, каза лидерът на ПГ на ДПС след Съвета по сигурността

Изключително безполезна среща, не чухме защо да се продължи дерогацията, беше загуба за време за нас. Не чухме никакви доводи защо да не бъде спряна дерогацията. Престъпният режим на Русия ще продължи да се пълни със стотици милиони от България. Това обяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който напусна заседанието на Съвета по сигурността. Заедно с него от срещата излязоха и председателите на парламентарните комисии по бюджет и финанси - Йордан Цонев, и по икономическа политика - Хамид Хамид. Преди това ГЕРБ също напусна срещата.

"Говори се без яснота, че до март трябвало да остане това нещо. Никакви доводи не чухме. Готвели се рафинерията нещо да прави, някакви хора обясняват, екипи. Никаква яснота", заяви Делян Пеевски.

„Видя се, че ще има гласуване в парламента. Това, което заявиха от ПП, че ще си отстояват сроковете, за март, което значи, че новата коалиция ще се роди от „Възраждане“, БСП и ПП. Това е ясното от днес – коалицията Путин е факт. Ще видим как ще бъдат гласовете и дали реално от Москва се команда българският парламент и правителство“, каза той.

„Просто съм много огорчен от това. Разбрахме също, че митниците не са си свършили работата. Санкциите са били нарушавани, за което ще подадем още утре сигнали до прокуратурата и ДАНС. Никаква работа не е свършила митницата, не е контролирала доставките къде са отивали. 60% са напуснали пределите на страната към различни дестинации от Украйна, в което сме убедени“, посочи още Пеевски.

"Чудовищна далавера, по-чудовищна дори от разследването на „Политико“. За нас българските граждани бяха изцяло ощетени от тази дерогация, не получиха нищо от нея, а престъпният руски режим се обогати под благосклонния поглед на българското правителство“, заяви лидерът на ПГ на ДПС.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай