Защо "Възраждане" не подкрепи Григорова? Говори лидерът!

Според Костадинов бившата синдикалистка е проект, създаден да конкурира партията му

Защо "Възраждане" не подкрепи Григорова? Говори лидерът! | StandartNews.com

Източник: бТВ

Сами видяхте, че кандидатката на БСП предпочита да разговаря с жителите на София, а не с опозиционните партии. Не бяхме потърсени от Ваня Григорова. Второ, в хода на самата кампания видяхме заченките на проект, които сме виждали и преди - с медиен комфорт, с медийна кампания".

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в ефира на Би Ти Ви, попитан защо не е подкрепил кандидата на БСП и „Левицата“ Ваня Григорова на балотажа за кмет на София. 

"Безспорно много добра кампания, но всичко това носи отличителните черти на поредния проект на политическия инженер. Когато едно нещо прилича на проект, държи се като проект и говори като проект, значи е проект. Такъв проект може да се направи единствено собствениците на държавата от ПосолствоТо", каза още Костадинов. 

Провокиран от водещата на „Лице в лице“ Цветанка Ризова да каже кое посолство има предвид, лидерът на "Възраждане" каза: 

"Аз смятам, че става дума за американското. В руското не останаха хора“. 

По думите му, времето ще покаже, дали Григорова е проект на американското посолство.

"Тя ще може да покаже своите добри идеи в СОС. СОС не случайно е най големият общински съвет в България, освен това може да се каже смело, че е малкият парламент на България. От тази гледна точка ще се види има или няма проект, но като гледам реакцията на Нинова, която никак не е ласкава, и критиките ѝ по отношение на БСП, очевидно е, че може би има някакви търкания. Но оттук насетне ще се види какво ще се случи", коментира още той. 

По думите му, Григорова е проект, който е бил създаден да конкурира "Възраждане" на изборите. 

Лидерът на "Възраждане" отрече партията му да е подкрепила "Продължаваме промяната" в Банкя, за да бъде победен Борисов. 

„Очевидно е, че за София е имало някакви договорености, ще има някакво запазване на влияние - дали икономическо, или политическо", каза той.    

"Станахме свидетели на едно разместване на пластовете, при което ГЕРБ загуби, но ПП не спечели и така се наместиха много местни феодали. Демокрацията в България не е напреднала чак толкова, че хората да гласуват за най-добрия мажоритарен кандидат. Случва се това, че една голяма част  от хората не излизат да гласуват, а след тях гласуват хора, които са заставени, или им се плаща", коментира още изборите Костадинов.  

Затова у нас, по думите му, когото най-много мразят и ненавиждат хората, него избират за кмет.

Костадинов отново настоя кабинетът "Денков" да подаде оставка.  

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Яго
преди 5 месеца

Някой вярва ли на тоя измекяр?

Откажи