Защо Божков няма шанс в политиката?

Проектът му е комикс, каза политологът Антоний Гълъбов

Защо Божков няма шанс в политиката? | StandartNews.com

Политически комикс. Така политологът Антоний Гълъбов определи пред БНТ заявките на укриващия се от правосъдието олигарх Васил Божков за партия. По думите на Гълъбов обявените политически намерения са общи и несъстоятелни. Божков няма как да влезе в политиката, защото няма как да влезе в България, коментира и социологът Кънчо Стойчев. Идеята за създаване на партия от Божков  е "невъзможно, нелогично и несериозно", каза Стойчев.

Антоний Гълъбов пък напомни, че това е година без редовни избори и време за стратегическо планиране и трябват усилия  да се възстанови страната. Според него е време за сериозна работа, но виждаме известно забавяне, което обаче е причинено от ситуацията с пандемията. От думите му стана ясно, че трябва да има преразглеждане на програмата България 2020-2030, да се решат други проблеми, които се показали около кризата - сивата икономика, незащитените работни места.

Според Гълъбов 10 месеца преди редовните парламентарни избори няма ясен автентичен алтернативен проект, като по думите му дори и в БСП в момента няма елементи да бъдат алтернатива.

 

Стойчев коментира и записа, който се появи в публичното пространство преди дни и се твърди, че на него е гласът на премиера Бойко Борисов. Според него той е "доста фалшив". По думите му това не е  езикът, който Борисов използва, а отделно от това той не пиел алкохол. "Напомня ми на мен на нещо фалшиво", каза Стойчев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай