Заради 1 глас! Снаха и дъщеря се хванаха за косите

Люта свада за власт в село Крупник

Заради 1 глас! Снаха и дъщеря се хванаха за косите | StandartNews.com

Истинска изборна война със скандали и обвинения се разрази в нощта след края на местните избори в село Крупник, община Симитли. Роднини на двамата кандидати за кмет се оказаха рамо до рамо в избирателната комисия, а при преброяването на бюлетините възникнал спор, като всеки твърдял, че печели неговият роднина.

 

1:00 часа след полунощ. Площадът в село Крупник е пълен с хора. Едните подкрепят досегашния кмет Иванка Чакалска, другите - съперникът ѝ за поста Александър Равначки.

Според щаба на Равначки при първоначалното преброяване той е имал преднина от 3 гласа. Но като видяла това, дъщерята на досегашния кмет, която също е в комисията, поискала да разгледа купа с обявените за недействителни бюлетини. Посочила четири, които подкрепят майка ѝ и заявила, че те всъщност са действителни.

"Те са очевидно извън графата по закон, това се опитват да направят - да манипулират изборите", заяви Александър Равначки, кандидат за кмет на Крупник, пред Нова тв.

Около 2:00 ч. след полунощ пред секцията излезе Иванка Чакалска. Донесе новина. "Следващата седмица ще се видим пак, защото имаме равен брой гласове и следващата седмица ще се явим пак на избори", заяви Чакалска.

В секцията обаче никой не казва, че ще има балотаж. Вътре върви скандал – между снахата на Равначки и дъщерята на Чакалска.

В стаята са останали само четирима от избирателната комисия. Останалите ги няма, защото не се чуствали добре и си тръгнали. Около 2.30 ч от Общинската избирателна комисия посочиха, че в Крупник сами трябва да гласуват какво да правят.

"Те трябва да си вземат вътре решение с мнозинство - две-трети", заяви Тина Гълъбова, член на ОИК Симитли.

В крайна сметка решение се взе малко преди обяд. В Крупник ще има балотаж, защото и двамата кандидати не събират нужното мнозинство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай