Заплашван политик сигурен защо е паднало правителството

Случващото се на "Капитан Андреево" се явява пречка за влизането на България в Шенген

Заплашван политик сигурен защо е паднало правителството | StandartNews.com

Случващото се на "Капитан Андреево" е една от основните причини за свалянето на правителството, защото "Капитан Андреево" даде ясно да се разбере на задкулисните кръгове, че правителството не е диалогично с тях, властта за нас не е самоцел, а инструмент. Имаше заплахи и опити за подкупи, когато се оттегли "Има такъв народ" усилията в тази посока спряха", заяви в пред БНТ заместник-министърът на земеделието и горите Иван Христанов.

По думите му има колективно затваряне на очите. "Ще има опит корупционната практика на границата да бъде възстановена, ще се положат усилия да се реабилитира старата схема. Имаме още време и го използваме пълноценно. Целта е да осветлим границата до такава степен, че да се спрат порочните практики на конкретни структури", допълни Христанов.

Според него случващото се на "Капитан Андреево" се явява пречка за влизането на България в Шенген. Иван Христанов добави, че дали ще има обективно разследване и наказания зависи от главния прокурор Иван Гешев.

"Започнало е изграждането на лаборатория на "Капитан Андреево", като предстои до 3-4 месеца да бъде закупено оборудване. Ако някой върне частна фирма на границата, влиза в мафиотска обвързаност", каза още заместник-министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай