Вторник,

Захариева предрече кошмар за страната! Кога ще е факт

От: Редактор -
2852
Захариева предрече кошмар за страната! Кога ще е факт
A
A
A

"Толкова червени линии си поставяме, че за пети път ще ходим на избори за година и половина. Нали разбирате, че това никак не е полезно за България".

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият външен министър и депутат от ГЕРБ Екатерина Захариева.

"Дотам стигнахме, че вече не се интересуваме дали ще има правителство в парламента. Това вече е наистина опасно. Трябва да си говорят лидерите. Не е хубаво да се заричаш за нещо завинаги. На всяка цена трябва да се състави правителство в следващия парламент, защото ако това не стане, не знам след това кой въобще ще отиде да гласува", смята тя.

"Ще е грешка ако се върне ветото за Македония.

Трифонов помага, такъв изказ помага на техните радикали. Тоест, те се подхранват един друг. Напротив, това е супер добро предложение за България. Това е въпрос на права и демократични ценности.

Когато се стремиш да влезеш в Европейския съюз, трябва да ги спазваш. Ще бъде груба грешка да се спре отново европейския път на Северна Македония. Напротив, трябва да се настоява да се изпълнява преговорната рамка.

Ако искат да отварят преговорни глави, трябва да ги изпълнят. Ако не го правят, няма да отварят глави. Но това вече европейски въпрос", добави Захариева.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com