Вторник,

Йотова се усъмни в Петков, защо иска КСНС за Македония

От: Рачо Рачев, сн. архив -
5344
Йотова се усъмни в Петков, защо иска КСНС за Македония
A
A
A

Имало е нещо недоизказано във вчерашния запис на министър-председателя Кирил Петков, смята вицепрезидентът Илияна Йотова, която се изказа по време на посещение в Созопол.  В петък Петков излезе с видеообръщение, в което призова президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) заради проблема с Република Северна Македония.

„Какво ще бъде решението на президента, ще видим. Ще си направи анализ и ще излезе с решение”, каза Йотова.

„Вчера министър-председателят аргументира това свое решение с международния натиск, но не даде възможност да чуем други аргументи – има ли промяна в условията, има ли нови резултати от страна на Северна Македония”, поясни Илияна Йотова.

„На 10 януари имаше почти петчасово заседание на КСНС, след което се излезе с една консолидирана национална позиция с два елемента – че не можем да се обвързваме със срокове, че чакаме конкретни резултати. Ако министър-председателят има аргументи в тази посока, беше добре да ги чуем. Неговите аргументи вчера бяха с външен адрес. Ако правителството е постигнало гаранции и договорености, редно е да ги знаем”, заяви вицепрезидентката.

„Имах усещането, че нещо е станало. В края на работния ден, изведнъж така неочаквано. Ако си послужим с начините на изразяване и стила на правителството - нещо имплицитно е станало”, коментира още Йотова.

Тя призна, че е притеснена от ситуацията с украинските бежанци в морските курорти и къде ще бъдат настанени те, след като напуснат хотелите.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички