Йотова отсече! Какви политици не заслужава България

"Няма да позволим да се разделят героите, защото те принадлежат на народа", каза още тя

Йотова отсече! Какви политици не заслужава България | StandartNews.com

"Няма да позволим да се прекроява българската история и да се изопачават фактите, защото това е престъплание към следващите поколения и гавра с паметта на героите",това каза в словото си по повод 119-а годишнина от обявяването на Илинденско-преображенското въстание в местността Петрова нива вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщи БНР. С възпоменателна церемония и тържествена заря проверка беше почетена паметта на героите пред Мемориала им в историческата местност. Стотици тракийци и родолюбци се събраха за поклонението. 

Химнът на Странджа отново огласи сърцето на планината. В изпълнението на групата за автентичен фолклор от Еркеч си включи и вицепрезидентът Илияна Йотова. Заупокойна молитва беше отслужена в храм-костницата "Света Петка".

"Няма да позволим да се разделят героите, защото те принадлежат на народа, за който дадоха най-свидното от живота си", каза в обръщението си към стотиците родолюбци вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Тази вечер искам да поставя още едно послание! България - страна с толкова дълга история, славна; на битки, на история, на духовност и на култура не заслужава политици, които не знаят тази история, не знаят имената на героите! Такива политици лесно продават национални интереси. Нямаме нужда от тях!

Програмата продължава с празничен концерт. По-рано днес вицепрезидентът Йотова посети и тържествата на връх Шипка, където коментира исторически и политически събития.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай