Йордан Андонов : В програмата на ГЕРБ образованието е приоритет

Йордан Андонов : В програмата на ГЕРБ образованието е приоритет | StandartNews.com

Благоевград. Качественото образование на подрастващите в различните етапи на тяхното израстване е в основата на всички усилия, които ангажираните в този толкова сложен процес извеждат като първостепенен. Това заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ в Област Благоевград Йордан Андонов на среща с учители от областния град.

Дискусията бе инициирана от кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ в 1-ви многомандатен избирателен район Йордан Андонов и Радослав Стойнев. Те припомниха, че правителството на ГЕРБ е вложило в образованието 1,9 млрд. лв. повече от предходните управляващи. Заедно с това са направени значими нормативни промени с новия закон за образованието и закона за професионално образование и обучение. От особена важност за мотивиране на учителите и издигане престижа на учителската професия са и инвестираните над 27 млн. лв. за повишаване квалификацията на педагозите, 20-процентното увеличение на възнаграждението им и въведената система за кариерно развитие.

„В нашата програма образованието е приоритет", каза общинският координатор на ПП ГЕРБ в Благоевград и кандидат-депутат Йордан Андонов. Той и неговите колеги от листата акцентираха на предвидените за следващия управленски мандат политики за развитие на образование с практическа насоченост и на компетентности за живота. Обосноваха и намеренията за активно партньорство с бизнеса и обвързване на образованието с потребностите на пазара, както и на разработването на оперативна програма за насърчаване на науката и научните иновации в образованието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай