Ясна е първата кметска битка. Кървав сблъсък във Варна

ПП хвърля срещу Портних знаково лице

Ясна е първата кметска битка. Кървав сблъсък във Варна | StandartNews.com

Предсрочните парламентарни избори свършиха, за да отворят широко вратата на най-оспорваната и най-чакана надпревара тази година – кметската. Макар, че до местния вот през октомври има достатъчно време, преразпределението на силите след гласуването на парламент запали фитила за новата интрига.

Стана ясна първата кметска битка. Кървав сблъсък се очаква във Варна, където кандидатът на ГЕРБ Иван Портних не е обявил дали ще играе отново. За разлика от кметовете на София и Бургас, за които Бойко Борисов каза, че вече няма да се кандидатират, за Портних няма индикации, че ще бъде сменян.

Бившият областен управител от ПП Благомир Коцев е най-спряганото засега име на кандидат за кмет на Варна от името на коалицията ПП-ДБ. Доскоро негов съперник бе Стела Николова от ДБ, но с преференции тя се качи от седмо на второ място и става депутат.

Коцев бе осми в листата, събра също над 2000 лични гласа, но те не стигнаха за пренареждане. От месеци Коцев поддържа активна кампания във фейсбук, като често атакува кмета на Варна Иван Портних. Битката между двамата пламна още миналата година, а сега се върти около колите в Морската градина, които влизат в парка благодарение на съдебните дела на семейната фирма на Коцев, която е известна с модерния ресторант “Хоризонт”. Коцев атакува Портних за презастрояването и искането за продажба на 16 общински имота във време на криза, пише „Труд”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай