Петък,

Янаки Стоилов: Всеки, който заобикаля националните интереси, ще катастрофира

От: Failed to load user -
1375
Янаки Стоилов: Всеки, който заобикаля националните интереси, ще катастрофира
A
A
A

"От голямо значение за България е на преден план да се поставят важните национални задачи и по тях да не се правят повече компромиси. Всеки, който иска да ги заобиколи в името на корпоративни интереси, много бързо ще катастрофира", заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов от ефира на ТВ7. По думите му ролята на партията в 43-ото НС се налага да бъде опозиция. „Ще бъдем опозиция, за да можем да отстояваме ангажиментите, които ние сме поели пред избирателите ни", категоричен бе той.

ДПС не е изключена от управленската формула

Запитан за позицията на ДПС във властта, Янаки Стоилов обясни, че тази политическа сила не е изключена от управленската формула. По думите му ДПС е корпоративна партия и трябва да се проследи развитието на бизнес отношенията. „Може да се види как се формираха определени богатства и личности, които имаха силно въздействие върху политическия и икономически живот в страната, още по време на управлението на ГЕРБ. Трябва да се види дали това ще се запази през следващите месеци и години", коментира зам.-председателят на БСП.

По думите му БСП е партията, която в предизборната си платформата дава някои решения на определени проблеми, свързани с КТБ. „Трябва да има пряка отговорност на акционерите в банките, защото те взимат важни решения без подпис. Те трябва да носят отговорност както финансово, така и юридически", обясни той.

Янаки Стоилов изтъкна, че БСП е против да се предоставят обществени средства за КТБ. „Недостигът на средства във фонда за гарантиране на влоговете, не означава държавата непременно да отпусне пари. Държавата е гарант от последна инстанция, затова могат да се търсят други варианти, преди да се стигне до намесата й", каза той. Според него, ако в момента се тръгне към нейното оздравяване, то би могло да се даде кураж и на други банки да продължат злоупотребите.

Ревизия на договорите за задължително изкупуване на електроенергия

Янаки Стоилов смята, че в по-дългосрочна перспектива трябва се изгради „Южен поток", даващ ни независимост от доставките в Украйна. За цената на тока той обясни, че е нужно да се обърне внимание на влиянието на ЕРП-тата и на договорите за задължително изкупуване на електроенергия. „Без предоговаряне на тези неизгодни договори, трудно ще се овладее цената на тока", категоричен бе той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички