Възраждане първа сила в следващ парламент? Коментар от Костадинов

Победата на партия "Възраждане" на нови избори бе прогнозирана от Асен Василев

Възраждане първа сила в следващ парламент? Коментар от Костадинов | StandartNews.com

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е доволен от репликата, че партията му ще е първа на следващите избори, ако "Продължаваме промяната-Демократична България се коалира с ГЕРБ-СДС сега. Думите бяха изречени от съпредседателя на ПП Асен Василев пред Нова телевизия.

„Василев винаги е бил изключително откровен, когато говори по въпроси, които не са свързани с финанси. Това трябва да бъде признато като негова основна положителна черта. Абсолютно прав е, защото ако направят това, ще зачеркнат смисъла на своето политическо съществуване. Формацията „Продължаваме Промяната” беше създадена не просто, за да изхвърли ГЕРБ от властта, а за да ги изхвърли от българската политика. Как биха обяснили на своите избиратели, че влизат в коалиция с тези, които трябваше да унищожат политически”, коментира Костадинов.

Лидерът на „Възраждане” припомни, че вече в трети пореден парламент имат кандидатура за председател на Народното събрание – адвокат Петър Петров. Този път за заместник-председател ще предложат Цончо Ганев.

На въпрос имали ли са конфликт с ПП-ДБ относно местата в парламента, Костадинов отрече.

„Не бих го нарекъл конфликт. Винаги преди да се закълнат депутатите има оперативна среща, на която присъстват по двама представители от всяка партия. Тогава се разпределят стаите в парламента и съответно местата в залата. ПП-ДБ имаха желание да застанат на нашите места, на които бяхме в предишния парламент. Казахме, че не сме съгласни, но ако настояват, бихме направили компромис. В крайна сметка се разбрахме”, разкри Костадинов.

„Ние сме сериозна заплаха за хората, които през последните 33 години превърнаха България в най-бързо изчезващата и умираща държава. Не сме против всичко и всички. Имаме положителни и позитивни позиции, които сме защитавали и ще продължаваме да защитаваме в този парламент. Ще дам пример с битката за запазването на българския лев”, уточни лидерът на партия "Възраждане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай