ВМРО на протест, искат оставки заради ръста на цените

Ще провеждат още протести в цялата страна, включително и по темата за Македония

ВМРО на протест, искат оставки заради ръста на цените | StandartNews.com

Членове и симпатизанти на ВМРО излязоха на протест пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в столицата, за да изразят недоволството си от предлаганото увеличение на цената на топлинната и електрическата енергия.

Протестиращите настояха за оставките на всички представители на институциите, носещи отговорност за непрекъснато покачващите се цени и блокираха на няколко пъти движението по натоварения бул. „Дондуков“.

„Мотивите са ясни – неадекватната политика на това правителство по отношение на цените за българските граждани. В София парното се вдига с 40% и на много други места“, заяви съпредседателят на партията Александър Сиди.

Според ВМРО са нужни няколко бързи стъпки, сред които спиране на износа на евтин ток, спиране на зелената сделка, както и облагане на свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия и подпомагане на всички крайни потребители от тези средства.

От партията заявиха намерение да провеждат още протестни акция в цялата страна, включително и по темата за европейската интеграция на Република Северна Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай