Напрежение? Виден бесепар отвърна на Асен Василев

Остави другите да говорят и следвай пътя си, заяви Румен Гечев

Напрежение? Виден бесепар отвърна на Асен Василев | StandartNews.com

Хартиената бюлетина е бюлетината на Европейския съюз. Не виждам защо колегите от "Продължаваме Промяната" се опитват да отстранят причините, а не проблемите. Няма място за обиди. Те са обидени, едва ли не, на БСП, че не се съгласихме да променим позицията си за хартиената бюлетина. Това каза депутатът от БСП Румен Гечев.

"Остави другите да говорят и следвай пътя си" - така Гечев отговори на позицията на ПП, че не вижда в "БСП за България" потенциален партньор, докато от левицата се застъпват за връщането на хартиената бюлетина. Депутатът заяви, че от БСП не са слизали от масата за разговори с бившите им коалиционни партньори.

ВИЖ ОЩЕ: Край! Асен Василев отряза Нинова

Допирните точки между БСП, ПП и ГЕРБ-СДС според Румен Гечев са по отношение на икономически приоритети като подпомагането на бизнеса и домакинствата през зимния сезон.

По думите на депутата има принципи, програма, показатели и политики, които са заложили и за които ще преговарят в опит за съставяне на редовен кабинет. Той определи като "напълно неприемлива за БСП" визията на "Продължаваме Промяната" за външната политика на страната. Според Гечев именно това е причината за състоянието на икономиката в България.

"Не сме доволни, защото служебният кабинет, премиера и финансовият министър поеха ангажимент, че много скоро ще внесат своите 3 варианта на бюджета. Те излъгаха ли българската общественост и защо не внасят бюджета? Не внасянето на бюджета създава много трудности", заяви по отношение на бюджета за 2023 година Гечев.

Той призова служебния кабинет да изпълни незабавно закона и да внесе проектобюджета, за да се улеснят разговорите между парламентаристите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай