Край! Асен Василев отряза Нинова

Според него хартиеният вот сега ще доведе до около 190 000 недействителни гласа

Край! Асен Василев отряза Нинова | StandartNews.com

В момента БСП не са потенциален коалиционен партньор за "Продължаваме промяната", заяви в студиото на "Още от деня" съпредседателят на партията Асен Василев.

Причината е връщането на хартиената бюлетина и фалшификациите на вота, посочи той. Към момента не се очаква да разговарят с БСП и за втория мандат.

"Хартиената бюлетина е начин да се върне статуквото на власт - това е ключът към местните избри. На предните местни избори имаше почти 500 000 невалидни бюлетини. БСП не иска честни избори за кмет", заяви той.

Според него хартиеният вот сега ще доведе до около 190 000 недействителни гласа. ПП са започнали предварителни разговори с "Демократична България" за втория мандат и евентуално издигане на общи кандидати за местните избори, каза още Василев.

"БСП и да ни подкрепят, и да не ни подкрепят, това са 98 гласа и това не прави коалиция. Истината е, че ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" са 130 депутати. Тоест няма как този пралмент даизлъчи правителство, което да не е подкрепено от една от тези три партии".

Ако се стигне до втори мандат, "Продължаваме промяната" ще предложат кабинет и управленска програма, но няма да търсят подкрепа от ГЕРБ.

"От БСП търсим подкрепа по тези политики, които като опозиция подкрепяме. За кабинет няма как да имаме разговор, ако те искат хартиената бюлетина да се сучи по този начин и те го знатя от самото начало".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай