Ваня Григорова проговори. Неочакван ход

БСП брои глас по глас, готви нещо голямо

Ваня Григорова проговори. Неочакван ход | StandartNews.com

Благодаря на всички, които гласуваха. Данните показват, че имаме двойно увеличение на хората, които са ни подкрепили между първи и втори тур. Това заяви на брифинг Ваня Григорова в коментар за резултата от вота в столицата.

"На първи тур се преборихме с едната коалиция от сглобката, малко не ни остана да се преборим с другата част на сглобката". Срещу нас беше впрегнат целият ресурс на ПП-ДБ, въпреки това водим в 13 от 24 района на София, коментира Григорова.

"Дадохме надежда на много хора, че София може да бъде различна, допълни тя. За нас всеки софиянец е важен, надеждата остава жива, свободата е на една ръка разстояние - между 3000 и 5000 гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, когато и ако съдът реши, че тези резултати са законосъобразни", каза още Григорова.

Заедно с Ваня Григорова на брифинга бяха председателят на БСП-София Иван Таков и бившият зам.-министър на електронното управление Благовест Кирилов.  

Броим глас по глас, имаме достатъчно основание да оспорим изборите, заяви Иван Таков. Няма да допуснем победата да бъде открадната. 

По думите на Ваня Григорова получават сигнали за нередности и ще покажат доказателства, свидетелства на хора, за да може избирателите да са сигурни,  че са защитили  техния вот.

Имаме нарушаване на доверието на изборния процес. Така коментира Благовест Кирилов.  На първо място машините са удостверени неправомерно, каза той. В нарушение сме на Изборния кодекс,  полупухме сигнали за машини, които разпечатват разписка, но хешкодът е размазан, обясни Кирилов. Според него много хора са получили само една разписка, а не две, майар да са гласували два пъти. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Кънчев
преди 5 месеца

Ми , Ванчето ми е приятелка , тя обича да пърди и да говори, обаче проветрява като отваря вратите

Откажи
Гошко
преди 5 месеца

Гошко от Спиди е тъпо парче, той ми е шеф , обаче е тъп отвсякъде и е тиквеник

Откажи
преди 5 месеца

Ихооооо

Откажи
преди 5 месеца
Откажи
Пешо слепия
преди 5 месеца

Беееее беееее

Откажи