Валери захапа Ангелкова за имот в Драгалевци

Някой живее в имот декар и половина с перфектно обзавеждане, а не го е написал в декларацията си, обяви Симеонов

Валери захапа Ангелкова за имот в Драгалевци | StandartNews.com
  • Някой живее в имот декар и половина с перфектно обзавеждане, а не го е написал в декларацията си, обяви Симеонов
  • Ще го декларирам по пазарни цени, отговори министърката
  • Парите и за тази собственост дошли от родителите й

Някой живее в кв. „Драгалевци“ в имот декар и половина с перфектно обзавеждане, а не го е написал в декларацията си. Това заяви пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов ден, след като индиректно обвини министъра на туризма Николина Ангелкова, че си е купила друго луксозно жилище на силно занижени цени.

ВИЖ ОЩЕ: Симеонов пита премиера дали Ангелкова му е любимка

„В чужд имот ли живее, под наем ли живее – това трябва да се декларира, а в декларацията го няма“, заяви националистът.

Справка на bTV в Имотния регистър показва, че Ангелкова действително има парцел от 1,25 дка на ул. „Екатерина Божилова” в разположения в полите на Витоша квартал. Но сделката е от ноември 2018 г. и няма как да фигурира в последната декларация на министъра, която отразява състоянието към края на 2017 г.

„Имотът е закупен в края на изминалата 2018 г., предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси (…) , която се подава за предходна календарна година. Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г.”, отговори във Фейсбук Ангелкова.

Недвижимата собственост, коментира по следния начин: „Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход”.

Ангелкова е категорична, че сделката е по пазарни цени, има оценка от лицензиран оценител, а парите са дошли от нейните родители.

Като илюстрация тя e публикувала снимка от Google Street View на имота си. Тя обаче е от 2012 г. и трудно може да се каже, че отразява сегашното му състояние.

Втори ден Ангелкова се обяснява за имотите си. Вчера тя слезе от самолета от Испания с нотариалния акт в ръка на първото свое жилище - апартамент в кв. "Овча купел", купен през 2008 г. за 75 000 евро. За него Симеонов твърди, че е много под пазарните цени, които по онова време са вървели 1200 евро на квадрат. Ангелкова обясни днес, че това е жилище, купено от родителите й за нея много преди да влезе в изпълнителната власт. По-късно днес НФСБ сезира главния прокурор Сотир Цацаров за имотите на министърката на туризма и настоя Борисов да постъпи с нея като с останалите хора от властта, замесени в апартаментгейт - да й поиска оставката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай