Симеонов пита премиера дали Ангелкова му е любимка

Лидерът на НФСБ зове премиера да не проявява двоен аршин, министърката обясни, че има само парцел в Драгалевци

Симеонов пита премиера дали Ангелкова му е любимка | StandartNews.com

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов продължи атаката срещу министъра на туризма Николина Ангелкова след разкритията за нейните имоти. "Смятам, че министър-председателят трябва да вземе своето решение дали да поиска оставката й, или да я причисли към групата на любимките си", заяви .бивият вицепремиер.

Преди ден той изнесе информация, че министър е купил жилище на ниска цена. Оказа се, че става дума за министъра на туризма Николина Ангелкова, в чиято декларация пише, че е купила апартамент за 61 000 лева през 2008 година. В последствие тя показа документ, че в дала 73 000 лева, а имотът е бил на родителите й.

"Тези факти според мен са доста обезпокояващи. Заминаха си хора които купиха на 700-800 евро груб строеж", заяви днес Симеонов. Той допълни, че очаква и главният прокурор Сотир Цацаров да се намеси.

По думите на Симеонов, Борисов трябва да поиска оставката на Ангелкова, за да покаже, че няма двоен аршин.

Симеонов иронизира и думите на Ангелкова, че атаката към нея идва заради началото на туристическия сезон.

"Тя може да си го обясни и с нощта на звездите", каза лидерът на НФСБ.

Симеонов намекна още, че няма човек в ГЕРБ, който живее в палат в Драгалевци и не е обявил това в имотната си декларация, както е по закон. Той отново визираше Ангелкова.

Само минути по-късно стана ясно, че депутатите от НФСБ, без лидера си, са внесли искане до главния прокурор Сотир Цацаров за проверка на имуществото на Ангелкова. Борис Ячев обясни и конкретните въпроси:

"Как са придобити тези имоти, дали има съответствие между пазарна цена и цена на придобиване и произход на средства?", запита Ячев. Една подобна проверка може да оневини човека, допълни той.

 Ангелкова отговори на  намеците на Симеонов в профила си във Фейсбук за имота в Драгалевци.:

"Във връзка с нови опити за неправомерно замесване на името ми, този път с обвинение, че не съм декларирала имот в град София, мога да заявя:

Имотът е закупен в края на изминалата 2018 г., предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 2 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която се подава за предходна календарна година. Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г., съгласно чл. 38, ал. 1, т. 2 от същия закон.

Става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч. Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход.

При проверка на пазарните цени на УПИ в района, както и на извършените реални сделки в Агенцията по вписванията, може да се установи, че сделката е извършена на пазарна цена.

Паричните средства за покупката на имота са от моите родители, като всички данъци са надлежно заплатени.

За справка можем да Ви предоставим какви са пазарните цени на парцели в посочените квартали: (средно 122 до 220 евро за кв. метър, като върху парцелите също има необитаеми постройки)

Заявявам, че за всяка една сделка преди нейното сключване съм възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот", пише Ангелкова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай