Ултиматумът на Борисов изтича! Ще има ли кабинет?

Няма видимо сближаване на позициите

Ултиматумът на Борисов изтича! Ще има ли кабинет? | StandartNews.com

Изтича ултиматумът, който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на ПП-ДБ за подновяване на преговорите за кабинет начело с Мария Габриел. Засега не е ясно дали ще има кой да направи първата крачка за подновяване на разговорите. Ултиматумът включваше три условия: мандат на ГЕРБ, премиер Мария Габриел и изтегляне на Асен Василев от преговорите и правителството.

ВИЖ ОЩЕ: Нов сценарий: Габриел премиер, министрите - в оставка

Към момента видимо сближаване на позициите няма. Последваха само съобщения през медиите с посланието един към друг "Вие сте на ход".

ВИЖ ОЩЕ: Шах с царицата, мат за десницата

От ПП-ДБ упрекнаха Мария Габриел, че е „счупила формулата на доверие”, като е върнала изпълнение на мандат без окончателно съгласуван състав на кабинет. И призоваха ГЕРБ-СДС да поемат отговорността и да предложат конкретен план за продължаване на разговорите.

Последва отговор от ГЕРБ-СДС с пълна подкрепа за Габриел като номинация за министър-председател, пореден призив за извинение и категоричност, че Асен Василев не е приемлив за кабинета. А премиерът в оставка Николай Денков заяви, че не смята, че дължат извинение.

Очаква се негово изявление в 9 часа от Брюксел, където се намира на среща на европейските лидери.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мдаа
преди 1 месец

Може да има кабинет, ако спрат с нападките, обвиненията и оправданията, и ако се появи посредник да ги накара да преговарят.

Откажи