Понеделник,

Цветанов: Човек от ДАНС е информирал ДПС за Бисеров

От: Администратор -
A
A
A

София. Човек от ДАНС е разкрил на лидера на ДПС Ахмед Доган секретна информация за разследване срещу Христо Бисеров. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов пред жърналисти в НС.

Цветанов обясни, че в събота вечер е имало среща между генерал от Агенцията и почетния председател на ДПС.

„ДАНС е информирала ръководството на ДПС, за да се стигне до взимането на това политическо решение за напускането на Христо Бисеров от политиката. По действията, които бяха предприети, всеки един от вас може да си направи подобен извод, защото имаме лично решение, политическа позиция на ДПС четири дни преди да бъде информиран главният прокурор. ДАНС е разполагала с тази информация през последните няколко дни и първото, което трябваше да направи Агенцията, е да информира главния прокурор, а Цацаров съобщи в сряда, че той е информиран предишния ден. Христо Бисеров взе своето решение и пресконференциите, които бяха дадени от ДПС, бяха преди 4-5 дни", коментира бившият вътрешен министър.

Цветанов благодари на Сотир Цацаров за вчерашната му позиция и за неговата искреност за това кога е запознат със сигнала за Христо Бисеров.

Според бившия вътрешен министър е важен отговорът и на въпроса защо вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев не е знаел за тази разработка. "„Всичко, което се случи в промените в сектора за „Сигурност" – сливането на ДАНС с ГДБОП, беше с една-единствена цел – всички прекрасни сигнали, които е имало за много висши представители на държавата, в момента трябва да ви кажа, че те просто са „заминали на кино".

По повод скандала с Христо Бисеров и разпространената в общественото пространство информация, че генерал от ДАНС лично е ходил в сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за да му предостави секретна информация от разследването срещу Бисеров, председателят на Агенцията Владимир Писанчев коментира:

„В ДАНС нямаме генерали, какво да кажа. Това е абсурдно, че някой е отишъл в сараите. По-скоро е имало материали в една новоприсъединена служба към ДАНС от преди една година. Ще видим какво е направено там. За това правим проверка в момента. Нека си приключим проверката и ще ви обясним за какво става дума. Мога да ви уверя, че в момента, в който ние сме получили сигнала и сме го отработили, веднага сме го дали в прокуратурата".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички