Цветан Цветанов: Парламентарната група е цяла

Зам.-председателят ще разговаря с отцепника, за да разбере мотивите му

Цветан Цветанов: Парламентарната група е цяла | StandartNews.com

София. "Парламентарната група е цяла, нямаме абсолютно никакви притеснения да мислим обратното, но има и подобни грешки, които наблюдаваме в момента с Георги Марков". Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС, по повод отцепването на Марков от парламентарната група на ГЕРБ.

Към момента Цветанов не е разговарял с Марков и обясни, че не би могъл да коментира действията му. "Когато се видим тук в ПГ или в НС ще мога действително да формирам и своето мнение по неговорите мотиви, защото никой не ги знае какви са те", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

По повод думите на Марков от вчера, сред които имаше определенията "политкомисари" и "дружинни ръководители", Цветанов коментира, че е "некоректно да има подобни изказвания към колеги, които са в ПГ". И продължи с думите: "Защото във всяка една група има по-активни депутати, има хора, на които винаги се разчита и в изказвания, и в начина на изграждане на дадена стратегия, в начина на поведение в зала. Така, че никога, по никакъв повод не съм усетил да има някой, който да иска да замести нашия лидер".

"Както и нашият лидер, така също и аз, така също и колеги в ръководството на парламентарната група винаги сме отворени за диалог и сме го показвали в ежедневните си срещи, които провеждаме с нашите колеги", продължи Цветанов. И увери, че Георги Марков никога не е изразявал притеснения или оценки, "които се дават сега в публичното пространство както пред нашия лидер, така също и пред мен". Вторият в ГЕРБ обясни, че ще разговаря с отцепника, за да разбере действителните му мотиви за решението от вчера.

"Не бих могъл да твърдя такива неща", отговори Цветанов на въпрос дали е имал съмнения, че Марков е вземал пари, за да напусне парламентарната група. "Единственото, което сме водили като разговор, това беше за подготовката за провеждане на областното мероприятие, което беше в Стара Загора", уточни Цветанов.

"Като във всяко едно семейство има и различни мнения. Някой път, когато някой изрази мнението си, не трябва да го възприемаме като някакво укоримо поведение, което би могло да провокира някакво последващо действие", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него трябва да се търси консенсус и "да работим като един силен тим и това е силата на ГЕРБ и ние сме го доказали през всичките тези 7 години". Той каза, че тази сутрин си говорили " ако някой има притеснения, или иска да даде предложение за поведението в групата, както нашият лидер, така и аз и останалите зам.-председатели на парламентарната група сме на разположение и всички колеги сме като едни добри приятели".

Стандарт Нюз припомня, че вчера Георги Марков подаде заявление за напускане парламентарната група на ГЕРБ. Днес той обяви пред сутрешния блок на Нова, че народните представители от ГЕРБ нямат никаква самостоятелност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай