Марков: Депутатите от ГЕРБ нямат никаква самостоятелност

Не съм взимал пари, каза отцепилият се от ГЕРБ

Марков: Депутатите от ГЕРБ нямат никаква самостоятелност | StandartNews.com

София. Народните представители от ГЕРБ нямат никакви възможности за самостоятелност. Това заяви напусналият парламентарната група на ГЕРБ депутат Георги Марков в предаването „Здравей, България" по Нова. „Той влиза, регистрира се, и по заповед на хората отпред гласува по определен начин. Обяснете ми, как мога да бъда народен представител и да бъдат провеждани такива проверки срещу мен? Нямат право, прокуратурата ме разследва въпреки имунитета ми", обясни още Марков чрез връзка по телефона.

Независимият депутат е взел между 200 и 500 хиляди лева за да се отдели от ГЕРБ, твърдят запознати. На тези твърдения Марков отговори следното: „Не искам да говоря за „памперсите", които правят тези коментари. Не искам да падам на тяхното ниво. Разбира се, заклевам се, че не съм взимал пари. В каквото кажете мога да се закълна".

„Сделката е в миналото, платени са данъците, явно искат по този начин да ме контролират, да ми сложат нашийник. Това са едни бивши полицаи, които скалъпиха нещата и се опитват да контролират ситуацията във Велико Търново". Това каза отцепилият се от ГЕРБ по повод делото срещу него за източване на ДДС по сделката за Свищовската автогара.

Марков бе категоричен, че от тук насетне ще гласува както го е правил досега. „Г-н Сидеров да не се притеснява - ще е необходим. Аз не напускам партия ГЕРБ, само парламентарната група. Ако ГЕРБ не се регистрира, и аз няма да се регистрирам, за да се получи кворум", продължи той.

В студиото на Нова Цецка Цачева от ГЕРБ обяви, че напускането на Марков няма да се случи и с други представители на партията. „Дано Георги Марков има успех като независим народен представител. Не е разговарял с някой от групата, нямам информация за случая. Аз не знаех за делото за изтеглено на кредит. Г-н Марков няма да напуска редиците на партията, а ако говорим за „люспи", трябва да погледнем ДПС, където изключиха Христо Бисеров", каза още тя.

„Несериозно е да има такива твърдения, че Берлускони ще става депутат в ГЕРБ. Вчера Бойко Борисов ги опроверга. Аз лично го прочетох в интернет. Не мисля, че имаме по-малко проблеми тук у нас, за да се занимаваме с бъдещето на Берлускони. Още повече когато се гласува бюджета и то по безпрецедентен начин". Така Цачева коментира слуховете за Силвио Берлускони, който се чудел дали да се кандидатира в България за евродепутат.

Бившият председател на Народното събрание изтъкна, че в парламента цари абсолютен фарс и опозицията не може да даде своя глас при вземането на важни решения. „При управлението на ГЕРБ намалихме субсидията от 16 на 12 лева. В момента не се чува гласа на опозицията, каквото и да предложим, съдбата на нашите предложения е ясна. Ако ни дадат възможност да участваме в разискванията - ще коментираме предложението на Георги Кадиев да се намали с 20% субсидията", каза Цецка Цачева по повод държавната субсидия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай