Цачева: Тръгвам със самочувствие от наученото в парламента

Цачева: Тръгвам със самочувствие от наученото в парламента | StandartNews.com

„В ГЕРБ израснахме не малко имена, които могат да се справят с тази задача – да бъдем издигнати за кандидати за президент. Разбира се, много е важна да се държи сметка за компетентностите и функциите на държавния глава. Смятам, че според правомощията по Конституция, отговарям на профила да бъда такъв кандидат. Затова се съгласих и приех номинацията. Избираемият кандидат ще бъде този, който българските граждани посочат. Тръгвам със самочувствие и увереност от наученото в българския парламент". Това заяви Цецка Цачева в интервю пред Нова тв. 

„Това, което стартира днес ми е познато. В този смисъл не изпитвам промяна. Това, че съм жена не е минус, а е още по-голяма отговорност. Ако стана президент, ще се ръководя изцяло от Конституцията. Не мога да кажа от сега дали ще търсим подкрепа, ако стигнем на втория тур", добави тя.

„Решенията се взимат винаги на майчиния език. Не е проблем, че нямам филологическо образование". Така Цачева отговори на въпроса дали се притеснява да представя станата ни на български език. 

Тя подчерта, че се радва на пълна подкрепа от страна на семейството си в нелекия път, който й предстои да извърви.

Вижте повече от видеото:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай