Тошко Йорданов с разкритие за Росица Кирова

Имало план да се прецака гласуването на проекта за НСО

Тошко Йорданов с разкритие за Росица Кирова | StandartNews.com

Разкритие как е било планирано „да се прецака”  вчерашно гласуване на проекта, който сваля охраната на Бойко Борисов, Цвета Караянчева, Иван Гешев, министри, президентска администрация и първа дама, направи Тошко Йорданов.

ВИЖ ОЩЕ: Циркът продължава. Скандал в парламента как се гласуват закони

Росица Кирилова от ГЕРБ, която водеше заседанието, показа тотална некомпетентност и непознаване на правилника, за първи път виждам председател на НС, който да си дава сам почивка, за да пита как да продължи заседанието, коментира председателят на ПГ на "Има такъв народ" пред Bulgaria ON AIR.

ВИЖ ОЩЕ: Депутатите не знаят свалили ли са охраната на Борисов. Пак гласуват

Кирилова е водила вчерашното парламентарно заседание в грубо нарушение на правилника, в почивката е питала председателя на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова "как да прецака гласуването, обясни Йорданов.

ВИЖ ОЩЕ: Заради охраната на Борисов! Парламентът на косъм от бой /ОБНОВЕНА/

"Всъщност, всичките гласувания вчера са практически невалидни, защото те бяха в нарушение на правилника. Сега ще се опитаме да оправим глупостите, които сътвори Росица Кирилова и ще предложим точката да продължи да се гласува, защото тя унищожи заседанието", обясни той.

По думите му дали ще има време за актуализацията на бюджета, зависи изцяло от президента Румен Радев.

"Зависи от президента Радев кога ще разпусне парламента. Актуализацията влиза на второ четене следващата седмица. Такава е процедурата, такава е Конституцията, не зависи от нас", посочи Тошко Йорданов.

Йорданов коментира задаващите се нови предсрочни парламентарни избори. "Искрено се надявам да има редовно правителство. От наша страна ще има изключително разбиране и желание за управление. Надявам се останалите да проявят здрав разум, защото бяха доста празноглави", завърши Тошко Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай