Тошко Йорданов хвана ГЕРБ натясно

Разкри как партията на Борисов е била против мажоритарния вот

Тошко Йорданов хвана ГЕРБ натясно | StandartNews.com

Най-много месец живот на парламента даде председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов, след като заедно с Ивайло Вълчев и номинираната от партията за премиер световна шампионка по шах Антоанета Стефанова взеха и върнаха на Румен Радев мандата за кабинет.

ВИЖ ОЩЕ: Хората на Слави върнаха мандата за кабинет /ВИДЕО/

Йорданов хвана ГЕРБ натясно за въвеждането на мажоритарния вот и разкри как вчера в Правна комисия хората на Бойко Борисов са били против.

ВИЖ ОЩЕ: Изненада!Парламентът без дневен ред,няма заседание

„Още преди изборите заявихме, че ние няма да правим коалиции с партии на статуквото. Това е факт. В момента ние нямаме необходимия брой депутати за съставяне на правителство. Беше ясно, че правителство няма да правим. Оттук нататък е много близко до здравия разум, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец, което означава, че трябва да се направи в него най-необходимото, а това е да има горе-долу нормален изборен закон за следващите предсрочни избори”, коментира Тошко Йорданов.

„Мажоритарни избори за един месец не могат да се направят, но всички лъжи, които бяха изречени, че ИТН се отказват от мажоритарни избори вчера лъснаха, защото вчера в правна комисия единствените, които предложиха да има мажоритарен вот беше ИТН и всички гласуваха против, включително представителите на ГЕРБ, които до онзи ден знаете какви циркове разиграваха в пленарна зала”, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай