Хората на Слави върнаха мандата за кабинет /ВИДЕО/

Не участваме в безпринципни коалиции, каза Антоанета Стефанова

Хората на Слави върнаха мандата за кабинет /ВИДЕО/ | StandartNews.com

Точно в 9 ч. кандидатът на „Има такъв народ” за премиер – световната шампионка по шах Антоанета Стефанова, получи президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство.

ВИЖ ОЩЕ: Тошко Йорданов хвана ГЕРБ натясно

Ясно заявихме, че няма да участваме в безпринципни коалиции с партии от статуквото, заяви Стефанова. И допълни: „Връщаме мандата за съставяне на правителство.

Още в понеделник Трифонов заяви с пост във фейсбук, че Стефанова ще получи мандата и ще го върне на секундата. По-късно във видео Слави обясни, че партията му няма депутати и партньори, с които да състави стабилно правителство без подкрепа от ГЕРБ, БСП или ДПС.

В президентството заедно със Стефанова бяха  председателят на ПГ н „Има такъв народ” Тошко Димитров и заместника му Ивайло Вълчев.

Именно в кризи като днешната България се нуждае от редовно и ефективно правителство и затова към всеки мандат се гледа с особена надежда, заяви в отговор Румен Радев. И подчерта, че разбира мотивите на „Има такъв народ” защо не може да сформира правителство. То не може да е предмет на безпринципни договорки и ангажимент само на една партия, коментира Радев. Обществото ни от години очаква парламентът да вземе конкретни решения за изсветляване на изборния процес. Не по-малко значима е и устойчивостта в социалната и икономическа политика по време на криза. И в тази връзка са особено важния някои решения на НС и те трябва да бъдат взети независимо от процедурата по съставяне и излъчване на изпълнителната власт, каза още Радев.

Правителството продължава да не внася предложение за актуализация на бюджета и така да лишава гражданите и пенсионерите и фирмите от подкрепа, заяви Румен Радев. И допълни: „Готов съм да обсъдим вашата позиция”. Президентът и представителите на „Има такъв народ” останаха на среща без камерите и микрофоните на медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай