Томислав Дончев вижда частни начала в скандала с подслушванията

Томислав Дончев вижда частни начала в скандала с подслушванията | StandartNews.com

София. Частни лица може да са поръчали скандала с подслушванията. Трябва да бъде разкрит човекът, който е подслушвал бившия премиер Бойко Борисов. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ в предизборна дискусия нв студиото на „Здравей, България" по Нова.

По думите на Дончев СРС-тата и нападките за подслушване на политици и обикновени граждани, са пример за най-слабата предиборна кампания в историята на парламентарните избори в България. Той обясни, че липсва сблъсък на идеи, и темата за подслушванията насочва вниманието на хората в друга посока. „Всичко е изкуствено и от това губят гражданите. Като цяло ставаме свидетели на лоша кампания", уточни Дончев.

Волен Сидеров от „Атака" добави изказването на своя опонент от ГЕРБ, като каза, че в СДОТО (специализираната служба за подслушване), трябва да бъдат направени сериозни реформи. Лидерът на „Атака" бе категоричен, че въпросната служба трябва да спре да изпълнява политически цели, да се осигурят повече патрулки в населените места и да бъде намален процента на битовата престъпност, който е много висок.

"Защо ги няма лидерите на партиите в един такъв дебат. Защо лидерите се крият. Защо няма лидерски сблъсък. В 25-ти район в София аз съм със Сергей Станишев и Бойко Борисов. Къде са те и защо се крият. Какво ще ми кажете г-н Дончев?", попита от ефира на Нова Сидеров.

Друг участник в дискусията- Ангел Найденов от БСП също защити тезата на Сидеров, че трябва да има реформа в МВР и СДОТО. „Същото важи и за целия сектор сигурност. НРС и НСО също трябва да се реформират. По време на управлението на ГЕРБ МВР бе превърнато в политически инструмент в угода на властта", допълни Найденов.

Прошко Прошков от „Движение България за гражданите" обяви, повечето от партиите, за които ще галсуваме на 12 май, имат прекрасни програми, но лошо изпълнение. Той обясни, че именно това е проблемът и добави: „Лидерските партии са доминирани от кръг, който е под давлението на лидер. Това не е добре", обяви Прошков.

"Кризата е криза на доверие, защото сме свидетели на крупни скандали", каза Иван Иванов от ДСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай