Тънки игри за панаира! Общината "за" Гергов, кметът обжалва

В "Пълдин туринвест" община Пловдив има 25 % дял, Георги Гергов - 75 на сто

Тънки игри за панаира! Общината "за" Гергов, кметът обжалва | StandartNews.com

Ясен Михайлов, представител  на Община Пловдив в Общото събрание на акционерите на „Пълдин туринвест”, е гласувал "за" увеличаване на капитала на смесеното дружество чрез апорта на община Варна, прехвърлен от „Международен панаир Пловдив” АД.

„Нямах друг вариант, освен да гласувам „за”, защото това е последното решение на Общинския съвет”, обясни за „Марица” Михайлов., който е общински съветник от групата на ГЕРБ. 

Той допълни, че на събранието е изразил мнение, че Община Пловдив има право на блокираща квота в дружеството, което дава право да обжалва решението в съда. 

Цирк в Пловдив! Бой с гардове на Гергов 

Бомбата с двусмисленото решение е заложена от Общинския съвет. В една от точките в дневния ред е записано, че представителят на Общината се  упълномощава да гласува „за“, включително за увеличение на капитала чрез акциите на община Варна. В другите две – че не дава съгласие и задължава кмета да  упражни блокиращата квота по закона за общинската собственост, като го обжалва в съда.  Решението за увеличаване на капитала на „Пълдин туринвест” беше взето на 19 декември с гласовете на ГЕРБ и Автентична лява БСП. 

Дани Каназирева от Съюз за Пловдив, а след това и съветниците от Демократична България коментираха след сесията,  че това решение е незаконосъобразно, защото съдържа противоречия.

Кметът Здравко Димитров декларира днес преди Общото събрание, че ще обжалва решението в съда. 

В "Пълдин туринвест" община Пловдив има 25 % дял, Георги Гергов - 75 на сто, пише "Марица". 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай