Терзиева: Обходът на Враца се изпълнява качествено

Терзиева: Обходът на Враца се изпълнява качествено | StandartNews.com

Враца. „Доволна съм от хода на строителството на обходния път на Враца". Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева във Враца. Там тя и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Стефан Чайков инспектираха трасето на новоизграждащия се обход на града, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Трасето е част от международния път Е-79. Обходният път е с дължина почти седем километра, 14.6 млн. лв. е стойността на договора за строителство.

„Строителите ме увериха, че ако няма сериозни дъждове ще са готови до 1 юни. Това означава, че ще можем предсрочно да пуснем обхода на Враца в навечерието на Деня на Ботев, когато са празниците на града", обясни министърът. И уточни, че всичко върви в срок и качествено.

Продължаване на изграждането на големите инфраструктурни проекти като магистрали, обхода на Враца и обхода на Монтана, са част от политиката на правителството, каза Терзиева. И увери, че продължава проектирането и на нови проекти в Северозападна България.

Следващият месец в Плевен и Велико Търново ще бъде представен официално идейният проект за трасето на магистрала "Хемус" и ще има обществено обсъждане, отговори министърът на въпрос за аутобана. Вече е избран изпълнител за изработка на детайлния идеен проект за първия участък от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч. Провежда се процедура за избор на проектант на идейния проект за участъка от Ловеч до Велико Търново.

Регионалното министерство продължава работата си по подготовката на магистрала „Хемус",както и по участъка Шумен – Белокопитово, който обект не е замразен, завърши министърът на регионалното развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай