Стойнев: Ако ни поканят за коалиция, трябва да се отзовем за разговори

Стойнев: Ако ни поканят за коалиция, трябва да се отзовем за разговори | StandartNews.com

Стара Загора. "Избирателите отредиха на "БСП лява България" място на опозиционна партия. Aко получи покана за коалиционно правителство, БСП трябва да се отзове за разговори, на които да се обсъдят националните приоритети. Това заяви на пресконференция в Стара Загора Драгомир Стойнев, който бе водач на листата на "БСП лява България" в района.

"Въпреки, че се оттласнахме от дъното, което за нас бяха изборите за Европейски парламент, БСП категорично загуби тези избори", призна бившият икономически министър. Като причини за това той посочи политическата криза, предизвикана след евроизборите и някои от взиманите управленски решения. Според Стойнев резултатите на отминалия парламентарен вот се влияят и от състоянието на структурите на партията. Като причина за загубата той изтъкна и разпиляването на левия вот.

"БСП лява България" получи в Старозагорски МИР 19,36%, което са 28 563 гласа. В Област Стара Загора БСП има два твърди мандата. Резултатите в областта са над средните за БСП в страната. В сравнение с евроизборите партията има ръст с над 5 200 гласа в региона на Стара Загора. БСП печели изборите в четири от 11-те общини в областта – Братя Даскалови, Гълъбово, Опан и Раднево. В Стара Загора и Казанлък има повишение на подкрепата за партията приблизително 4 хиляди гласа спрямо изборите", отчете бившият министър на икономиката и енергетиката.

"Всичко е в ръцете на първата политическа сила сега", заяви Драгомир Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай