Стоев и Захариева с общи думи за ужаса в Йерусалим

Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на терор израелското и арабско население в Йерусалим, каза Светлан Стоев

Стоев и Захариева с общи думи за ужаса в Йерусалим | StandartNews.com

С общо изявление за израело-палестинския конфликт в Йерусалим излязоха стария и новия министър на външните работи сред предаването на властта в МВнР.

ВИЖ ОЩЕ: Радев с 8 задачи към служебните министри

Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на терор израелското и арабско население в Йерусалим, настояваме за незабавно деескалиране, каза служебният министър на външните работи Светлан Стоев при приемането на поста от министъра на външните работи в оставка Екатерина Захариева. „Това общо изявление, което ще направим от името на двамата външни министри на външните работи показва и линията на приемственост в българката външна политика не само за този специфичен въпрос, но и по отношение на другите външнополитически приоритети“, посочи той.

ВИЖ ОЩЕ: Кабинетът Радев: Ревизия, обрат и 2 реверанса

„България следи със силно безпокойство продължаващата сериозна ескалация на насилие в Израел и палестинските територии, която допълнително засилва напрежението особено в и около и в Йерусалим. Категорично осъждаме продължаващите ракетни атаки и нападения срещу цивилно население, които са абсолютно неприемливи и трябва да спрат незабавно“, заяви той.

„Насилието и терорът не са решение. Дълбоко съжаляваме за всеки един загубен живот и изказваме искрените си съболезнования на семействата на жертвите, в това число и деца, и на пострадалите, на които желаем бързо оздравяване и възстановяване. Настояваме за незабавно деескалиране и отново призоваваме всички страни за сдържаност, отговорност и здрав разум“, допълни Светлан Стоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай