След срещата с ПП-ДБ! Борисов намигна на Нинова, подреди кабинета

Ще изнасяме още оръжие за Украйна

След срещата с ПП-ДБ! Борисов намигна на Нинова, подреди кабинета | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни как ще бъде съставено правителството начело с Мария Габриел.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат! Кирил Петков подаде ръка на Борисов (ВИДЕО)

От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен кабинет, но ясно казаха, че и много от политиките ни ще бъдат подкрепяни, което също е важно за управлението на един кабинет. От утре започваме срещите с останалите партии, каза Борисов след публичния разговор с "Продължаваме Промяната - Демократична България", който продължи повече от час в парламента и бе излъчван онлайн.

ВИЖ ОЩЕ: И Борисов изненада Кирил и Асен. Влетя на срещата с Габриел (НА ЖИВО)

"Амбициите ни са да се договорим за споделена отговорност, за съвместно управление, за кратък хоризонт от време, за приемане на бюджет, Плана за възстановяване, да тръгнат еврофондовете. Много бързо можем да наваксаме изоставането", каза Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Мария Габриел - българският Марио Драги

Той подчерта, че никой не е дал право на ГЕРБ и на останалите партии да управляват сами.

ВИЖ ОЩЕ: Кабинет за 24 май

На въпрос колко време трябва да управлява следващото правителство, лидерът на ГЕРБ заяви с усмивка: "Не трябва да изкара пълен мандат. Аз ги карах по три години и нещо, но на често", след това добави сериозно: "Най-малкият срок е да се приеме и бюджетът за догодина. Минимумът трябва да е година – година и половина". По думите на Борисов няма проблем с отношението на БСП към Украйна и това са предизборни коментари, с които трябва да се спре. "По всички международни данни ние сме шестата държава по износ на оръжия за Украйна. Ние имаме много оръжие, което срокът му на годност изтича. В рамката на солидарността на НАТО можем да си подменим оръжието и да дадем на Украйна това, което трябва. Нямаме никакъв спор с г-жа Нинова. Ще се спази същия принцип, по който се изнасяше оръжие", каза Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Габриел изненада Кирил Петков и Асен Василев. Срещата (НА ЖИВО)

Той заяви още, че ГЕРБ са поели ангажимент и Стою Стоев от ПП-ДБ ще бъде избран за председател на правната комисия в парламента и така т.нар. "джентълменско споразумение" ще бъде спазено.

ВИЖ ОЩЕ: Горещи данни! Народът каза какъв кабинет иска

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай