Габриел изненада Кирил Петков и Асен Василев. Срещата (НА ЖИВО)

Тече срещата с Продължаваме промяната - Демократична България

Габриел изненада Кирил Петков и Асен Василев. Срещата (НА ЖИВО) | StandartNews.com

Моят призив днес е нека да излезем от порочния кръг. С тези думи кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел изненада Кирил Петков и Асен Василев, които в четвъртък не се срещната с нея, защото не бяха в България. ГЕРБ-СДС чакаше в зала "Запад" представители на ПП-ДБ, но те не се появиха.

ВИЖ ОЩЕ: Горещи данни! Народът каза какъв кабинет иска

"Вярвам, че каузата ни е една - България", каза още Габриел.

ВИЖ ОЩЕ: И Борисов изненада Кирил и Асен. Влетя на срещата с Габриел (НА ЖИВО)

Тя ребром отговори на Христо Иванов, който й каза, че не познава България. Аз може да не познавам негативните политически процеси, с което се гордея, но познавам българите и тревогите й. Всяка седмица съм в България, знам какво иска една майка, постави го на място Габриел. Извинявам се, по никакъв начин не съм искам да правя дистанция между Вас и България, посипа си главата с пепел Иванов.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков се съгласи, че имат общи приоритети и пожела по време на срещата да навлязат в детайли по тях.

Срещата между Мария Габриел и членове на ГЕРБ и лидерите на ПП-ДБ стартира в 17 часа днес.

От ПП-ДБ на срещата днес се дойдоха Асен Василев, Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов и Андрей Гюров. До Мария Габриел по време на разговорите заедно с Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Деница Сачева и Румен Христов.

Мария Габриел стартира с думите, че неин приоритет е съставяне на правителството. Тя описа и общата рамка за основа за работещо проевропейско правителство.

"Споделям накратко и останалите приоритети - правосъдна реформа. Чуха се различни интерпретации на думите ми. Първото, което ще направи министъра на правосъдието с премиер Мария Габриел е да внесе искане за освобождаване на главния прокурор, поради уронване на престижа на системата. Това е работа на министъра на правосъдието, а не на премиера", посочи тя.

"Това би била важна крачка и заявка за правосъдна реформа. Нужно е да засилим усещането за справедливост. Това очакват българските граждани и това е наша мисия", каза още кандидатът за министър-председател.

Тя заяви, че следващия приоритет на правителството й ще бъде справянето с инфлацията, енергийната сигурност и всичко, свързано със защита на бизнеса и населението.

"Знаете, че приемането в еврозоната зависи от датата на приемане на бюджета и неговия дефицит", допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай