И Борисов изненада Кирил и Асен. Влетя на срещата с Габриел (НА ЖИВО)

Гледа лошо, говори строго

И Борисов изненада Кирил и Асен. Влетя на срещата с Габриел (НА ЖИВО) | StandartNews.com

И лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненада Кирил Петков и Асен Василев. Бившият премиер влетя на срещата на "Продължаваме промяната - Демократична България" с кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

ВИЖ ОЩЕ: Габриел изненада Кирил Петков и Асен Василев. Срещата (НА ЖИВО)

На срещата присъстват всички лидери на ПП-ДБ - Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Владислав Панев и проф. Николай Денков.

ВИЖ ОЩЕ: Горещи данни! Народът каза какъв кабинет иска

Кирил Петков започна да се държи като водещ на срещата. Той даваше думата на всеки от колегите си да задават въпроси. Въпросите бяха изключително конкретни - от войната в Украйна, до публичните финанси, образованието и съдебната реформа.

Габриел и представителите на ГЕРБ няколко пъти поискаха също да задават въпроси на ПП-ДБ, но Петков не позволи това.

Мария Габриел подчерта, че иска да знае отношението на ПП-ДБ към посочените от нея правителствени приоритети, но Петков каза, че времето от пред тях и като си изчерпят темите и въпросите, тогава ще отговарят.

Това явно е изнервило Борисов, който е наблюдавал в стаята на ГЕРБ срещата, която се излъчва онлайн. И той рязко влезе и седна на масата на преговорите.

Гледах по телевизията, дойдох като се превъзбудихме, обясни Борисов.

Исках да видите, че в ГЕРБ има достатъчно хора, които могат да водят сами преговори, да са диалогични и по-остри. Че ГЕРБ не е лидерска партия, а партия, равностойна на вашата, каза Борисов на ПП-ДБ.

Предизборна кампания нема. Ако бяхме направили кампания и вашите, и нашите избиратели щяха да смятат общия ни кабинет за най-естественото нещо, продължи лидерът на ГЕРБ.

И заяви: "След като Асен Василев смята, че може да оправи публичните финанси, защо да не е финансов министър".

Ще проиграем голям шанс, не се заблуждавайте, че избирателите ни искат избори. Ние имаме шанс - План за възстановяване, еврофондове. Това дойдох да ви кажа, заяви Борисов.

Този тип разговори трябва да се води, независимо дали ще подкрепим първия мандат или не, отговори Кирил Петков.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай