Обрат! Кирил Петков подаде ръка на Борисов (ВИДЕО)

Този тип разговори, който водехме сега трябва да продължи, каза той

Обрат! Кирил Петков подаде ръка на Борисов (ВИДЕО) | StandartNews.com

Обрат в отношението на "Продължаваме промяната" към Бойко Борисов. Кирил Петков и Асен Василев не само се държаха добре с него по време на преговорите за кабинет, но и демонстрираха готовност ръководството на партията им да вземе решение, с което да подкрепя определени политики на кабинета на Мария Габриел.

ВИЖ ОЩЕ: И Борисов изненада Кирил и Асен. Влетя на срещата с Габриел (НА ЖИВО)

Ние ще изпълняваме програмата и ангажиментите си. Винаги ще гласуваме за Шенген, за подкрепа на Украйна, заяви Петков.

Този тип разговори, който водехме сега трябва да продължи, каза още съпредседателят на "Промяната".

ВИЖ ОЩЕ: Мария Габриел - българският Марио Драги

И поиска заедно с ГЕРБ да приемат Истанбулската конвенция. Имам три дъщери. Домашното насилие е огромен проблем. Знам, че сте подкрепяли Истанбулската конвенция, въпреки че в България я очерниха ужасно.Домашното насилие и насилието над жени не може да бъде тема в България, заяви Петков.

ВИЖ ОЩЕ: Кабинет за 24 май

Той каза, че има решение на ръководните органи на всички партии в коалицията ПП-ДБ да не се подкрепя първия мандат. Но когато Мария Габриел му отговори: "Разбирам, имате решение. В този случай ще кажа, че благодаря и че ще разчитаме на вас за подкрепа по всички важни закони", Петков допълни: "Но това, което днес се случи, искаме да го обсъдим обратно с нашите национални органи - да продължи разговорът по важните теми, независимо от мандатите".

ВИЖ ОЩЕ: Габриел изненада Кирил Петков и Асен Василев. Срещата (НА ЖИВО)

Каквото и да се реши като крайно решение, може да разчитате, че програмата и ангажиментите, които сме поели, ще си ги спазим, увери Кирил Петков.

ВИЖ ОЩЕ: Горещи данни! Народът каза какъв кабинет иска

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай