Скандалът расте! Външно пита Канада за паспорта на Кирил Петков

Още няма официален отговор

Скандалът расте! Външно пита Канада за паспорта на Кирил Петков | StandartNews.com

Скандалът с двойното гражданството на служебния министър на икономиката Кирил Петков продължава да расте. Външно министерство съобщи, че вече е изпратило запитване чрез посолството на България в Канада за наличието на канадско гражданство на Кирил Петков към датата на назначаването му за министър на икономиката.

ВИЖ ОЩЕ: Законни ли са решенията на Кирил Петков?

Запитването е във връзка с писмен въпрос от народния представител от "Има такъв народ" Димитър Гърдев, изпратен чрез председателя на Народното събрание до министъра на външните работи.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков се обяснява за канадския си паспорт

Към момента МВнР очаква отговор, като в този случай няма регламентиран срок, в който Канада трябва да отговори, предаде БНТ.

Петков призна вчера, че е имал двойно гражданство. Но преди да стане министър е подал нотариално заверен отказ от канадското си гражданство. Но съобщи, че още не е получил отговор дали отказът му е уважен.

Конституцията на България повеля министри да бъдат само български граждани. И ако се окаже, че по време на министерстването си Петков е бил с двойно гражданство, под въпрос могат да бъдат поставени всички актове, които е подписвал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай