Кирил Петков се обяснява за канадския си паспорт

Парламентът се занимава с интриги, заяви министърът на икономиката

Кирил Петков се обяснява за канадския си паспорт | StandartNews.com

Обяснения за канадския си паспорт даде министърът на икономиката Кирил Петков пред журналисти в парламента. Направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя в длъжност министър на икономиката, заяви Петков. Така той отговори на искането на депутата от ИТН Димитър Гърдев, който е адресирал въпрос до министъра на външните работи Светлан Стоев. С него парламентаристът настоява МВнР да отговори дали Кирил Петков е имал двойно гражданство към момента на назначаването му в служебния кабинет.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков стана търговец на коли

„В първия момент, в който бях поканен за министър, направих този отказ. Той е нотариално заверен, така че имам пълната документация", допълни Петков. Но от думите му сне стана ясно дали отказът е одобрен. Ако решение няма, и в момента министърът е с двойно гражданство, което е нарушения на конституцията.

За да избяга от темата, Кирил Петков мина в атака. „В момента липсва актуализация на бюджета, когато 430 млн. лв. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в болниците, няма пари за актуализация на пенсиите, ние сме на прага да не можем да плащаме и да поемем следващата COVID вълна... И с какво решават да се занимават в това Народно събрание? С интриги”, заяви Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай