Шулц на български: Ще победим

20 хиляди активисти чакат Сергей и Мартин в Букурещ утре

Шулц на български: Ще победим | StandartNews.com

София. Кандидатът за президент на ЕК Мартин Шулц призова за пълна победа българските социалисти на евроизборите на 25 май.

Стотици активисти на БСП изчакаха търпеливо досегашния председател на Европарламента на ВИП терминала на летище София днес вечерта.

Заради лошото време в цяла Европа полетът на Шулц закъсня с близо час.

"Победа, ще победим!", изрече фаворитът на левите в Европа за нов шеф на Еврокомисията секунда след като стъпи на българска земя, а леви симпатизанти с посрещнаха с призиви "Мартин - президент!"

Заради закъснение с полета соцлидерът Сергей Станишев не посрещна, както по предварителен сценарий, своя съратник от ПЕС на летището, а ще го посрещне сред близо 5000-те активисти и симпатизанти на червените в зала 1 на НДК, където е официалното откриване на кампанията на БСП.

В залата присъстват председателят на Народното събрание Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски и министри от кабинета.

Почти цялото ръководство на европейските социалисти, начело с дясната ръка на Станишев в Брюксел - генералния секретар на ПЕС Ахим Пост, пристигнаха в България за официалното откриване на кампанията на БСП.

"Победата ни е кауза и за България", надъха своите Станишев.

"Ще работим за това да върнем държавата на хората", заяви лидерът на партията Сергей Станишев.

"Наясно сме, че нашите опоненти не са се примирили. Те търсят реванш и вече заплашват. Отново искат да всеят страх в душите на хората. И този страх все още витае в България. Затова е важно на 25 май с нашия вот, с волята на българските граждани да се каже ясно, че няма да има връщане назад. България отново ще бъде справедлива, демократична, нормална, икономически развиваща се и социална държава. Това е ангажиментът на българските социалисти", подчерта той.

По думите му победата няма да е лесна, но социалистите са длъжни да я извоюват, защото това било национална отговорност. "Ние не работим просто за победа на БСП, а за България", заяви Станишев.

Той не пропусна да изтъкне колко много е направило правителството на Пламен Орешарски.

"Правителството свърши много. Прокарваме закони, които са в интерес на хората, защитават онеправданите, От първия ден на този труден мандат водещата в политиката на правителството - възстановяване на държавността, социалният ангажимент и грижата за хората и възраждането на икономиката.

Длъжници сме пред правителството „Орешарски". Трябва да им дадем силата, самочувствието и доверието, за да може тази програма, зад която застанахме, да се реализира категорично и последователно", подчерта той.

По думите на Станишев нещата няма да се променят, ако не се промени балансът в Европа.

"10 години институциите се контролират от дясното.

Европа няма време за губене с ЕНП. За да можем да продължим път, който сме започнали, имаме нужда от победа и на европейско ниво, каза още той. Показахме, че можем. Сега трябва да покажем, че искаме и ще го направим. Ще извоюваме победата за БСП и ПЕС", заяви Станишев.

"Никога не ни се пада лесният жребий. През последната година показахме, че намираме най-верния път за България. Показахме, че можем. На добър час, усърдна работа и късмет", пожела Станишев на симпатизантите на БСП.

"Следващите дни ще говорим с българските граждани за това как искаме да променим европейските политики. Предстоящите избори ще са своеобразен тест дали ще продължим оздравителните процеси, или ще допуснем реставрация на най-неуспешното управление в българския преход", каза министър-председателят Пламен Орешарски.

"Минахме през сериозни изпитания. Предстои ни още едно - да покажем, че искаме промяната в Европа, за да сме убедени, че ще реализираме и нашата политика. Всички искаме нови политики. Затова е необходимо ново мнозинство в ЕП. Европа има нужда от промяна. Има нужда от принципите и ценностите, които бяха в основата на ценностите, залегнали в създаването на ЕС", подчерта Орешарски."

"Всички неразбории, завист и укори произлизат повече от глупостта, и са причина за разделението на един народ", напомни Орешарски.

Премиерът пожела на социалистите успешна кампания и добри изборни резултати, които ще са в интерес на всички граждани.

Премиерът Пламен Орешарски се обърна емоционално към Мартин Шулц с думите: "Скъпи Мартин, Европа има нужда от промяна. Ние виждаме в теб новия лидер след толкова години отсъствие на лидер. Искаме нова Европа!"

"Не искам Европа да бъде на две различни класи граждани- като председател на комисията ще ви подкрепям на всяка крачка, защото Европа не е само Европа на единния пазар, но и на споделените ценности", заяви председателят на ЕП и единен кандидат за председател на ЕК Мартин Шулц в словото си при откриването на кампанията на БСП

"Трябва да се влеят евро инвестиции в българската икономика, за може свободното придвижване на хората да става по личен избор, а не по икономически.

Тук има над 5000 души. Ако всеки призове други 10 да гласуват за БСП, ще станат 50 000, ако тези 50 000 агитират още по 10, ще станем 500 000. А като прибавим и почти всички, които и без това гласуват за БСП, ще спечелим."

"Ако искате да изберете справедливостта, гласувайте за Шулц! Ако искате да гласувате за Шулц, гласувайте за БСП, призова той множеството. Но ако искате Юнкер - гласувайте за ГЕРБ", направи паралел той.

"Войната, която ще водим в следващите седмици може да бъде спечелена. Само ако почустваме болката на хората, които са загубили работата или дома си, които са гладни, можем да спечелим тази битка", заяви от трибината Шулц и призова българите да дадат своя глас за победата на левите идеи в Европа.

"Време е за обичане, време е за ляв завой":, призова от трибуната Достена Лаверн.

"Здравейте сърца червени, левицата има манталитет на победител, ние второ място не си честитим", каза вторият в листата Петър Курумбашев.

"Тази победа ни е необходима, за да направим Европа такава, каквато хората я зааслужават. Отиваме в Брюксел, но оставаме в България", каза на своите третият в листата и зам.-председател на БСП Георги Пирински.

"Днес ми се обадиха моряци от открито море, които ни подадоха попътен вятър. Това ще бъде най-сладката ни победа, каза Илияна Йотова.

"На 25 май всички ние трябва да сложим край на провалената социално-икономическа политика на комисията "Барозу", на неолибералния модел, съсипващ малкия и среден бизнес, моделът на страх, несигурност и мизерия," заяви председателят на софийската организация на БСП Калоян Паргов.

"На 25 май трябва да променим политиката на Европа и България, призова той. Предстои ни да изберем достойни хора, които няма да ни предадат. Днес не е време за лозунги, а за действия и дела", подчерта в словото си Паргов в препълнената зала 1 на НДК.

Георги Христов, Михаил Белчев, Нели Рангелова буквално взривиха препълнената зала на НДК със своите изпълнения. Уникалните танцьори от "Танца на вятъра" също бяха аплодирани от публиката. На финала залата изригна заедно с емблематичната песен на червените "Моя страна, моя България".

Залата многократно скандираше "Победа!" и "БСП".

Близо 20 000 социалисти в София и Букурещ ще аплодират соцлидера Сергей Станишев и кандидата за президент на ПЕС Мартин Шулц в рамките на 24 часа. Веднага след зрелищното откриване на кампанията у нас двамата тръгват за Букурещ, тъй като в събота в 13 часа румънските социалисти откриват надпреварата за Европарламента.

Лично премиерът Виктор Понта и министри от кабинета ще посрещнат Станишев и Шулц на летището. За втори път Сергей ще се изправи пред повече от 10 000 червени в северната ни съседка в най-голямата конгресна зала на балканите - Ромекспо център. И ще призове както събраните в София, така и симпатизантите на лявото в Румъния да се обединят и да подкрепят кандидатурата на Шулц за президент на ЕК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай