Съдбовен смут в парламента! Вещаят ли звездите избор на председател

Пет партии издигнаха свои кандидати за председател и това на практика разпиля гласовете

Съдбовен смут в парламента! Вещаят ли звездите избор на председател | StandartNews.com

Народните представители се събират отново днес, за да направят опит да изберат председател на парламента. Пленарното заседание започва в 10 часа.

След осем часа на гласувания, дискусии, почивки и словесни престрелки вчера, първото пленарно заседание на 48-о Народно събрание бе прекратено без избран председател. След две гласувания в два тура до разбирателство така и не се стигна. Пет партии издигнаха свои кандидати за председател и това на практика разпиля гласовете без възможност нито един от тях да събере мнозинство.

След заседанието от "Демократична България" направиха предложение председателството да се ротира между кандидатите на двете най-големи парламентарни групи - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от "Продължаваме Промяната".

От ГЕРБ-СДС подкрепиха предложението на "Демократична България". БСП определиха идеята като неподходяща, но подчертаха, че целта им е парламентът да заработи.

Вечерта обаче се стигна до частична развръзка на блокирания избор, тъй като "Продължаваме Промяната" обявиха, че оттеглят кандидатурата на Никола Минчев, макар според тях той да е най-достоен. ПП няма да издигат кандидат на заседанието днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай