Рядък успех! Политически експерти хвалят преговорите за ротацията

Най-после влизаме в някакъв европейски път на правене на политика

Рядък успех! Политически експерти хвалят преговорите за ротацията | StandartNews.com

Източник: бТВ

Пиар експертът Диана Дамянова, която доскоро бе стратег на „Продължаваме промяната“ похвали пред бТВ преговорите в некоалицията за ротацията и съставяне на ново правителство.

„Най-после влизаме в някакъв европейски път на правене на политика. Даже по-скандинавски. Означава, че „добрите сили“, както те наричат себе си, и „лошата кръв“, както ги нарече Христо Иванов, са намерили някакъв общ подход. В този общ подход те ще постигнат споразумение и това е 100% сигурно. Защото ако не бяха, към 11 без 10 снощи щеше да се късат ризи от две страни“, заяви тя.

„Накрая означава, че ГЕРБ се връща във властта. Връща се посредством някакъв документ, който нямам никаква идея как ще бъде – няма да се казва предбрачно споразумение. По този начин ще се изпълни волята на избирателя в България“, посочи тя.

Според нея по този начин ГЕРБ официално се връщат във властта. „За нас остана тайна колко министри на ГЕРБ има и в този смисъл ние не знаем колко ще бъдат. Знаем едно – че ГЕРБ се връща, след 4 години. Преди 4 години това беше абсолютно невъзможно. След няколко опита за негерберско правителство“, обясни тя.

„Борисов е един добър преговарящ. Той поиска максимални неща, за да може да отстъпи от тях. Неща от типа – свалете Асен Василев. Вероятно той ще отстъпи от тази посока“, коментира Диана Дамянова.

Социалният антрополог Харалан Александров заяви от своя страна: „Няма нищо по-хубаво от устойчиво управление. Друг въпрос е доколко това е възможно. Смятам, че защитеното пространство, което най-накрая успяхме да осигурим за преговорите, е много здравословно“.

„В рамките на тези първи 9 месеца не беше изградено достатъчно доверие. Дадоха се много ясни сигнали при тази артилерийска подготовка, с която започнаха преговорите. Като че ли сключиха примирие, макар и временно. Сега въпросът е дали ще възникне устойчива конструкция, която да бъде закрепена с подробно разписан документ“, обясни той.

„Това е стъпка към нормализация“, обобщи той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илия
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи