Румен Христов: Десницата да побеждава в България

Десните са победители, защото изпращат 7 евродепутати в групата на ЕНП, каза Христов

Румен Христов: Десницата да побеждава в България | StandartNews.com

Десницата трябва да побеждава в България, категоричен бе лидерът на СДС Румен Христов в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Десните са победители, защото изпращат 7 евродепутати в групата на ЕНП. 6 от ГЕРБ и един от „Демократична България“, като в ГЕРБ има представител на СДС“, каза още Христов. По думите му СДС от 10 години не са имали представител в Европейския парламент.

 Христов коментира, че има много реформи, които трябва да бъдат направени. По думите му те могат да бъдат свършени от десните сили. Председателят на СДС изтъкна, че основен опонент на партията му е БСП. „Аз не крия, че по отношение на определени вътрешнополитически теми съм в опозиция на ГЕРБ. Искаме по-бърза реформа, по-бърз растеж. Що се отнася до външната политика там различия с ГЕРБ нямаме“, допълни още Христов.

Той прогнозира, че на много места с ГЕРБ ще постигнат взаимодействие да се явят отново заедно. "Благодаря на тези, които ни подкрепиха. Изборите за ЕП са едни много тежки избори. Не само за СДС, а за всички формации. Виждаме едно нежелание на хората да се разходят до урните, а те са много важни, защото гласуваме за Европа. България зависи от Европа", допълни още Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай