Ролята на ИТН за кабинет? Тошко Йорданов хвана тоягата

Отговорността за съставянето на правителство или за отиването на избори е в тези, които ще получат първите два мандата, каза той

Ролята на ИТН за кабинет? Тошко Йорданов хвана тоягата | StandartNews.com

Каква е ролята на ИТН в съставянето на кабинета? Тошко Йорданов каза истината. Ние не сме партията, която държи ключа за следващо управление, заяви той в в "Денят започва с Георги Любенов".

Партията на Слави Трифонов се закани да разобличават лъжите и лицемерието на партиите за кражби, както и че ще бъдат очите, ушите и гласът на народа. ИТН ще бъдат тоягата на народа вътре в парламента, изрази се метафорично Тошко Йорданов.

Той сравни още моделът на ГЕРБ с този на "Продължаваме промяната", още когато ИТН били в четворната коалиция. "Ако не бяхме свалили това правителство, щеше да стане моделът "ПП", посочи Йорданов.

ВИЖ ОЩЕ: Влакът на властта тръгна на заден ход

"Теоретично ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ могат да сформират правителство с голяма подкрепа, водят се разговори. Ако няма предварително сформирано мнозинство на разговори, което да издигне председател, такъв се избира от партията спечелила най-много гласове на изборите. Предложението за ротация е противоконституционно, глупаво и неработещо", коментира Йорданов.

ВИЖ ОЩЕ: Народът меси козунаци, Борисов - кабинет

По думите му се наблюдава политическо лицемерие.

"Отговорността за съставянето на правителство или за отиването на избори е в тези, които ще получат първите два мандата", коментира Тошко Йорданов и призова да не се крият зад по-малки формации.

Той добави, че ИТН не участват в разговорите. "Кирил Петков и Асен Василев не могат да си представят да не бъдат министри, ако има правителство. Слави Трифонов не взима еднолични решения", подчерта Тошко Йорданов.

Той поясни, че е не е задължително партиен лидер да бъде министър. "Няма работещ парламент, формално е свикан, но вътре са една група хора, които показват безотговорно, нагло и глупаво поведение", допълни Тошко Йорданов.

Според него е правилно да се взимат практични решения. "Необходим е разумен държавен бюджет", каза още Тошко Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай