Рокади на върха. Радев понижи най-верния си

Какво се случва на "Дондуков" 2

Рокади на върха. Радев понижи най-верния си | StandartNews.com

Големи рокади на върха в Президентството. Румен Радев понижи най-верния си секретар Пламен Узунов, заради когото вдигна юмрук срещу прокуратурата и правителството, когато хората на Гешев нахлуха на „Дондуков” 2.

Узунов е бил преназначен от секретар на президента в съветник с указ от 3 юли 2023 г. А в правилника за работа на администрация в президентството е описано, че съветниците подпомагат работата и функциите на секретарите на президента.

Пламен Узунов бе назначен за секретар по правни въпроси и антикорупция през 2017 г., като продължи да изпълнява тази длъжност и във втория мандат на президента Радев. На 3 юли тази година обаче той е понижен в съветник по правните въпроси.

Преназначението на Узунов съвпада с назначението на бившия министър на правосъдието в служебното правителство на Гълъб Донев - Крум Зарков, като секретар на президента по правни въпроси. Заради новия си пост той напуска Националния съвет на БСП, тъй като според Кодекса на труда не може да работи в администрацията и да заема пост в ръководен орган на партия.

Указът за назначаване на Зарков като секретар по правни въпроси също е от 3 юли 2023 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай