Решено! Пращаме ли кораби в Червено море

Говори военният министър

Решено! Пращаме ли кораби в Червено море | StandartNews.com

Войната в Украйна води до рискове за корабоплаването и затова се включват три страни в опазване от мини и ще се гарантира сигурността на корабоплаването и по-високата сигурност в нашите води. Това заяви в Благоевград военният министър Тодор Тагарев.

За военните, които се говореше, че ще изпращаме в Червено море, Тагарев каза, че първият отвлечен кораб има капитан и помощник-капитан българи, те са още с кораба и не са освободени, наша задача е те да бъдат освободени, пише БГНЕС.

"Борисов е прав, няма как да се включим в такава операция без решение на НС. Но ние дискутирахме кой е най-добрият начин да подходим. Опциите са, че няма да пращаме кораби там и въобще не става въпрос за пращане на войска някъде в Йемен, участваме с щабни офицери и по някои други начини можем да участваме в зависимост от нашите способности", информира Тагарев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Славчо
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи