Разследвайте и кредитните милионери, иска Бойко от Цацаров

Разследвайте и кредитните милионери, иска Бойко от Цацаров | StandartNews.com

София. "Щом главният прокурор се върна да разследва дела от 1999 г., значи ще разпита и кредитните милионери. Защото те са откраднали над 12 милиарда лева. И всички те са от червената партия". Така лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов коментира образуваното от държавното обвинение досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП Станимир Флоров.

Борисов призова Сотир Цацаров да разследва и лидера на БСП за 9-те секретни доклада, които изчезнаха от Министерски съвет, докато Станишев бе премиер. "Щом всички партии са срещу нас, значи нещо сме им объркали, значи не сме им влезнали в схемите", коментира още Борисов. Той допълни, че в страната се получи схема "избори след избори", то това е пагубно за държавата.


"Станимир Флоров трябваше да бъде отстранен, за да не може да възпрепятства по никакъв начин разследването и да не спомага за фалшификация на изборите". Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев във Велико Търново вчера. Той изтъкна, че митът как ГЕРБ се бори с организираната престъпност няма никаква почва. "Вече започна да излиза истината наяве", подчерта Станишев. По думите му два месеца след оставката на кабинета "Борисов" на практика Цветан Цветанов продължава да е в МВР.

"Най-важното е МВР да защитава обикновените граждани", добави Станишев. Той подчерта, че предизборната кампания на ГЕРБ е пълна с лъжи. "Защо Борисов и ГЕРБ обещават 32 млрд. лв. инвестиции, след като това са пари от ЕС и те се дават на българските граждани, а не на партия ГЕРБ?", пита Станишев. Според него заради управлението на ГЕРБ сега се налага да се бранят демокрацията, свободата и личното достойнство на хората.

Лидерът на БСП бе категоричен, че България има нужда от промяна, от програмно правителство с ясна политическа отговорност. "Общо нашето правителство е дало с 9 милиарда лева повече за 4 години на българските пенсионери", обори твърденията на Станишев лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай