Разпад! Още едно емблематично лице напуска ПП

И се отказва от политиката

Разпад! Още едно емблематично лице напуска ПП | StandartNews.com

Проблемите в ядрото на ПП продължават с пълна сила.

Росен Костурков, един от основателите на "Продължаваме промяната" (ПП) в Пловдив и член на нейното ръководство, обяви, че няма да участва на парламентарните избори през юни.

Ето част от написаното от него:

"Приятели,

Взех решение да не участвам в изборите за 50-то НС, а най-вероятно и за никое друго.

За близките ми роднини, приятели и колеги това решение не е изненадващо, защото заедно го обмислихме още преди няколко месеца.

Влизането ми в политиката не беше случаен процес. Беше дълго обмисляно.

Беше дошло времето да дам своя дан за това да направим мястото, в което живеем по-добро, да променим нещата, които смятаме за нередни, да начертаем правилния път на развитие на държавата ни, на икономиката ни, на битието ни.

За съжаление, за да си ефективен в политическите среди в България трябва да владееш лицемерието, трябва да си нагъл и нахален, трябва да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш принципите си, трябва да си готов във всеки един момент да забиеш нож в гърба на съратника си, както и да си готов даполучиш такъв, трябва да можеш безскруполно да лъжеш и да очерняш, трябва да се разделиш с представите си за категории като морал, етичност, честност... човечност е непозната дума.

Няма и да се опитам да правя отчет за свършеното от мен за тези 30 месеца в активната политика, както правят някои колеги, защото постиженията са плод на колективна визия, колективни усилия, на напрегнати дни и безсънни нощи на цели екипи, а не на един човек", написа Росен Костурков във фейсбук.

Но, ако съм успял да дам надежда за промяна към добро на хората, ако съм успял да помогна дори само на 2 села, на 2 семейства, на 2 деца..., а те са много повече, си е заслужавало.

П.п.

Така и не си направих профил във фейсбук на "политик", защото никога не се възприех като такъв. Това е личният ми профил. И ще продължа да го ползвам като такъв.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
1 Коментара
Янка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи