Радев в София, Донев на Шипка

Програмата на първите хора за 3 март

Радев в София, Донев на Шипка | StandartNews.com

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в тържественото отбелязване на Националния празник 3 март в София, съобщиха от пресслужбата на "Дондуков" 2.

В 11.00 часа в петък Радев и Йотова ще са на церемонията по издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин, където ще отдадат почит пред паметта на загиналите за свободата на България.

От 18.30 часа на площад „Народно събрание“ ще се проведе тържествената заря-проверка, а президентът ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В церемонията ще участва и Илияна Йотова.

В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. 

По-късно президентът ще бъде домакин на традиционния официален прием по случай 3 март в Централния военен клуб в София.

Министър-председателят Гълъб Донев пък ще участва в тържественото честване на връх Шипка, с което ще бъде отбелязан Националният празник на България 3 март и 145-ата годишнина от Освобождението.

В 11.30 часа премиерът ще приеме почетния караул, след което ще присъства на заупокойната молитва в памет на загиналите войни, която ще бъде отслужена от Великотърновския митрополит Григорий.

В 11.45 часа министър-председателят Донев ще отправи приветствие по случай Националния празник. Премиерът ще участва и в ритуала по полагане на венци и цветя пред Паметника на свободата.

Тази година програмата за националния празник се подготвя от община Габрово. През 2022 г. бе Казанлък, тъй като се редуват в организацията. Двете общини ще осигурят и автобуси до паметника

Паметникът на свободата на Шипка отворен до 19 ч. и с вход свободен

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай